16.8 °C, 4.3 m/s, 82.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsPie godalgām tiek Šteinerte un Ševčenko
Pie godalgām tiek Šteinerte un Ševčenko
19/07/2017

Vakar Zemgales Olimpiskā centra (ZOC) stadionā visas dienas garumā notika vieglatlētikas trenera Ulda Samsona balvas izcīņa, kas vienlaikus bija arī Jelgavas pilsētas čempionāts un “Sportland kausa” 4. posms. Jelgavnieki šajās sacensībās spēja izcīnīt trīs godalgas – par čempioni sieviešu konkurencē diska mešanā kļuva Dace Šteinerte, bet divas sudraba godalgas 110 metru barjerskriešanā un 400 metru skrējienā izcīnīja Anna Ševčenko.

A.Šteinerte diska mešanas sektorā uzrādīja pārliecinoši labāko rezultātu sieviešu konkurencē – 47,46 metri. Otrā vietā esošo Elīzu Puķāni mūsu sportiste pārspēja gandrīz par septiņiem metriem. Labs sniegums arī talantīgajai A.Ševčenko, kura 110 metru barjerskriešanā uzrādīja rezultātu 16,51 sekunde un ieguva 2. vietu. Arī 400 metru distancē jelgavniece finišēja kā 2. ātrākā – pēc 58,46 sekundēm.

 

Par sacensību augstvērtīgākā rezultāta autoru kļuva šķēpmetējs Rolands Štrobinders, kurš Jelgavā spēja uzlabot savu personīgo rekordu, un izpildīt pasaules čempionāta normatīvu. R.Štrobinders šķēpu raidīja 83,82 metrus tālu.

 

Jāpiebilst, ka par katru sacensībās sasniegto Latvijas rekordu Jelgavas pašvaldība bija gatava sportistam piešķirt naudas balvu 300 eiro apmērā, taču šoreiz neviens no vieglatlētiem šādu rezultātu neuzrādīja.

 

Visi sacensību rezultāti

 

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē