16.2 °C, 4 m/s, 84.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsFK “JELGAVA” LATVIJAS FUTBOLA VIRSLĪGĀ
FK “JELGAVA” LATVIJAS FUTBOLA VIRSLĪGĀ
30/07/2017

Jelgavniekiem mājas spēle pirmdien, 31.jūlijā!

Jūlija mēneša pēdējās divās dienās “SynotTip” futbola Virslīgā tiks aizvadītas vairākas 16.kārtas spēles. Viena no tām notiks pirmdien, 31.jūlijā Zemgales Olimpiskajā centrā, kur futbola klubs “Jelgava” uzņems futbola klubu “Liepāja/Mogo”, spēles sākums pulksten 19.00. Kļuvis zināms, ka Latvijas kausa 1/4 finālā FK “Jelgava” sagaidīs “Riga” FC pārbaudījums. Šī spēle risināsies 16.augustā “Skonto” stadionā Rīgā. 

“SynotTip” Virslīgas pārstāvji aicina iepazīties ar gaidāmās spēles pāriem, komandu pašreizējo situāciju un svaigākajiem jaunumiem. 

Iepriekšējās spēlēs šosezon: 1:2, 0:3
„Jelgava” (pēdējās piecās spēlēs N-Z-U-N-U): Šosezon jelgavniekiem diez ko nesekmējas ar spēlēšanu no otrā numura pozīcijām. Eirokausos pret „Ferencvaros” neizdevās patrokšņot tik labi kā iepriekšējās sezonās, Virslīgā ar vislabākajiem rādītājiem bumbas kontrolē esošo „Liepāja/Mogo” šosezon klājies grūti, un tam pa vidu vēl var atcerēties bezcerīgi zaudēto spēli pret „Riga FC” (0:3). Jelgavnieki labi ņem punktus līdzīgās spēlēs un uzvarot par sevi vājākus pretiniekus (5:0 pret izslēgto „Babīti/Dinamo” citiem Virslīgas klubiem nebija pa spēkam). Tas lielā mērā saistīts ar sastāva problēmām aizsardzības līnijā. Ir cerība, ka šajā spēlē ierindā atgriezties varētu Gints Freimanis, aizvien labāk jūtas savainojumus sadziedējušie Artis Lazdiņš un Reinis Flaksis. Toties ir cits būtisks iztrūkums vidējā līnijā – savainojumu guvis komandas galvenais saspēles veidotājs Gļebs Kļuškins, kurš nespēlēs divas līdz trīs nedēļas. Traumēts arī aizsargs Oskars Deaks, bet komandas rindas, tā arī neizveseļojoties, pametis lietuvietis Ritis Leļūga. Uzdevums numur viens šajā mačā jelgavniekiem varētu būt noturēties aizsardzībā uz nulli un priekšā cerēt uz kādu pusbrīnumu no standartsituācijām. Ja Zemgales kluba spēlētāji nolems atkal joņošanu kā iepriekšējā spēlē pret RFS, tas, visticamāk, slikti beigsies, jo diez vai Artūrs Karašausks un Ko būs tik labsirdīgs un kļūdas piedodošs kā RFS uzbrucēji. 

„Liepāja/Mogo” (pēdējās piecās spēlēs U-Z-N-U-Z): Joprojām trūkst stabilitātes, bet ir potenciāls. Un pēc pēdējā mačā izrautās uzvaras pār „Riga FC” (2:1) vajadzētu no jauna parādīties arī pārliecībai un labākam komandas garam. Vasaras periodā beidzot sāka piepildīties pirmssezonā izteiktās ekspertu prognozes par to, ka Tamaza Pertijas vadītā komanda varētu demonstrēt visiespaidīgāko sniegumu. Piepildījās arī bažas, ka tas ne vienmēr dos vēlamo rezultātu, kā tas notika eirokausu spēlēs un, piemēram, nesenajā 0:1 zaudējumā „Mettai”. Lūzuma punkts tam, iespējams, bija tieši pēdējā spēle, kad pēc vairākām ne pārāk veiksmīgām spēlēm liepājnieki beidzot guva uzvaru ar raksturu un neatlaidību, ar komandas spēli, nevis kāda atsevišķa izpildītāja individuālo meistarību. Ne nu gluži bez pamata „Riga FC” galvenais treneris Jevgeņijs Perevertailo pēc spēles atzina, ka pašlaik Virslīgā vissaturīgāko sniegumu demonstrē tieši Liepājas komanda. Pēdējos mačus sevišķi labi aizvada labās malas aizsargs Seidina Keitā, kurš guvis gan divus vārtus, gan izcēlies ar Krištianu Ronaldu spējām pielīdzināmo vertikālo lēcienu, aktīvu pieslēgšanos uzbrukumiem, drosmīgu apspēli viens pret vienu, gudri izvēloties tam vislabāk piemērotos brīžus. Ja viņš turpinās spēlēt tādā pašā garā, sezonas labākā labās malas aizsarga statuss varētu kļūt skaidrs vēl pirms sezonas beigām. Ne tik rezultatīvi vairs spēlē Karašausks, bet tas var būt arī pluss komandai kopumā, kas vairs nav tik ļoti atkarīga no sava līdera snieguma un noskaņojuma spēles dienā. Ģirts Karlsons vēl aizvien cenšas pielāgoties spēles stila ziņā pārējiem komandas biedriem, bet katrā spēlē viņam ir pa kādai iespējai. 

FK “Jelgava” par izmaiņām sastāvā

Uzreiz pēc spēlēm ar “Ferencvaros” uz Saūdu Arābiju ir devies portugālis Valdu Aljinju. Lietuvas čempionāta vienībā “Jonava” turpmāko pusgadu spēlēs Mindaugs Grigarāvičs. Tāpat komandu ir atstājuši veterāni Rafaels Ledesma un Oļegs Malašenoks. Jūnija vidū līguma attiecības tika pārtrauktas ar Edgaru Jermolajevu. No vairs neeksistējošā SK “Babīte/Dinamo” Jelgavas komandai ir pievienojies uzbrucējs Verners Apiņš, kā arī bijušie FK “Jelgava” spēlētāji Antons Dresmanis un Vadims Avdejevs.

Uzziņai

Šogad Virslīgas čempionātā būs 28 spēles. Jelgavnieki vismaz pirmās divas mājas spēles aizvadīs Olaines stadionā, bet sezonu noslēgs 4.novembrī ar mājas spēli pret “RFS”, savukārt Eiropas līgas 1.kārtas pirmā spēle plānota 29.jūnijā.

FK “Jelgava” Latvijas Virslīgas kalendārs 2017.gada sezona

  • 31.jūlijā pulksten 19.00 – ZOC pret FK “Liepāja” 
  • 5.augustā pulksten 17.00 – viesos pret FK “Ventspils” 
  • 13.augustā pulksten 16.00 – ZOC pret FK “Spartaks”
  • 20.augustā pulksten 17.00 – viesos pret FS “Metta/LU”
  • 25.augustā pulksten 18.00 – ZOC pret FC “Riga”
  • 10.septembrī pulksten 17.00 – viesos pret “RFS”
  • 25.septembrī pulksten 19.00 – viesos pret FK “Liepāja”
  • 30.septembrī pulksten 14.00 – ZOC pret FK “Ventspils”
  • 14.oktobrī pulksten 14.00 – viesos pret FK “Spartaks”
  • 22.oktobrī pulksten 14.00 – ZOC pret FS “Metta/LU”
  • 28.oktobrī pulksten 14.00 – viesos pret FC “Riga”
  • 4.novembrī pulksten 14.00 – ZOC pret “RFS”

 

 

 

Informācija: SynotTip Virslīga, FK “Jelgava”