18 °C, 2.8 m/s, 81.8 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaEiropas Sporta izcilības balvai izvirzīts arī Jelgavas bērnudārzs “Zīļuks”
Eiropas Sporta izcilības balvai izvirzīts arī Jelgavas bērnudārzs “Zīļuks”
01/08/2017

Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) Eiropas Sporta izcilības balvai kategorijā “Izglītības iestāde” izvirza Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi “Zīļuks”.

#BeActive Izglītības iestādes izcilības balva 2017 (#BeActive Education Award 2017) tiek pasniegta mācību iestādei, kas veicina un atbalsta bērnu fizisko aktivitāti, palīdz bērniem jau agrā vecumā novērtēt fiziskās aktivitātes pozitīvo nozīmi veselīga dzīvesveida attīstībā arī vēlākos dzīves gados. Šajā kategorijā Latvijas Sporta federāciju padome saņēma pieteikumus no 13 mācību iestādēm, tostarp Jelgavas 4.sākumskolas, PII “Kāpēcīši”, PII “Lācītis” un PII “Zīļuks”.

 

Pieteikumi vērtēšanai sākotnēji tika nodoti LSFP facebook lapā, savukārt pēc balsošanas noslēguma pie vērtēšanas ķērās #BeActive vēstneši. Kategorijā izglītības iestāde PII “Zīļuks,” saņēma vislielāko balsu skaitu internetā, kā arī žurijas simpātijas. Novērtēta tika bērnudārzā pieejamo sportisko aktivitāšu daudzveidība, kā arī personāla interese bērnus tuvināt dabai.

 

Eiropas Komisija no visu valstu saņemtajiem pieteikumiem katrā kategorijā izvēlēsies trīs finālistus, kuri dosies uz #BeActive Izcilības Balvas apbalvošanas ceremoniju Marseļā, Francijā, kas norisināsies šī gada 11.oktobrī. Savukārt uzvarētājs katrā no kategorijām balvā saņems 5000 EUR, trofeju un iespēju izveidot video klipu, kas palīdzēs popularizēt veselīgu dzīvesveidu veicinošās iniciatīvas.

 

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē