16.2 °C, 4 m/s, 84.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsēta“Bērnu rallijs 2017” atlases kārta Jelgavā
“Bērnu rallijs 2017” atlases kārta Jelgavā
01/08/2017

Šajā nedēļas nogalē, 5. augustā, Jelgavā, Pasta salā, notiks “Bērnu rallijs 2017”, radot lielisku svētku pasākums riteņbraucējiem, lai tie iegūtu jaunas zināšanas, uzlabotu savas velobraukšanas prasmes, kā arī lietderīgi pavadītu brīvo laiku draugu un ģimenes lokā.

Par ikgadēju tradīciju ir kļuvis VAS Ceļu Satiksmes drošības direkcijas organizēts izglītojošs pasākums bērniem un jauniešiem “Bērnu Rallijs 2017”. Sacensībās aicināts piedalīties ikviens jaunais riteņbraucējs vecumā no 6 līdz 14 gadiem, kā arī viņu vecāki, radi un draugi.

 

“Bērnu rallijs 2017” ietvaros velobraucējiem tiek dota iespēja attīstīt reakcijas, kustības un veiklības iemaņas, stūrējot videi draudzīgo pārvietošanās līdzekli – velosipēdu.

 

Individuālo sacensību posmā dalībnieki tiek iedalīti trīs apakšgrupās, kas dalās pēc dalībnieku pilnā vecuma (A grupā 6-7 gadi, B grupā 8-10 gadi, C grupā 11-14 gadi). Sacensību ietvaros tiek uzsvērta gan ģimenes, gan draugu loma, tādēļ paralēli individuālo prasmju trasei, dalībnieki (vecumā no sešiem līdz 14 gadiem) var startēt komandu trasē ar kādu sev tuvu cilvēku (mammu, tēti, brāli, vecmāmiņu un vectētiņu, draugu), kas ir vecāks par noteiktajiem 14 gadiem.

 

Sacensībās iespējams piedalīties arī bez sava velosipēda, jo organizatori nodrošinās iespēju, izmantot “Bērnu Rallijs” velosipēdus. Tomēr, ja dalībniekam ir savs velosipēds, kas ir labā tehniskā stāvoklī, un ķivere, tad sacensībās drīkst piedalīties ar savu braucamrīku.

 

Ierašanās pasākumā līdz pulksten 11.30, lai varētu savlaicīgi reģistrēties, saņemt savu kontrolkarti, atbalstītāju gardumus, kā arī iepazītos ar citiem sacensību dalībniekiem, apskatītu trases un izdomātu savu veiksmes stratēģiju.

 

Dalībnieki, kas vecāki par 10 gadiem,  līdzi ņem skolēnu apliecības!

 

Sacensību noslēgumā katras grupas 1.-3.vietu ieguvēji iegūs iespēju piedalīties arī “Bērnu Rallijs 2017” finālsacensībās, kas notiks 20.augustā Liepājā, izklaides parka „Blue Shock Race” teritorijā.

 

Foto: publicitāte

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē