20.8 °C, 4.1 m/s, 63.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPašvaldībaAicina piedalīties dārza dizaina metu konkursā
Aicina piedalīties dārza dizaina metu konkursā
03/08/2017

Izsludināts dārza dizaina metu konkurss “Mans dārzs – mana pilsēta”, kura gaitā attiecīgās jomas profesionāļi aicināti izstrādāt oriģinālus un kvalitatīvus dārza dizaina meta priekšlikumus. Konkursa kārtā tiks izraudzīti pieci darbi, kas 2018. gada maijā tiks realizēti kādā no Jelgavas pilsētas skvēriem.

Jelgavas pilsētas pašvaldība konkursu rīko ar mērķi radīt jaunus pilsētvides objektus – dārza dizaina paraugus, kas iepazīstinās ar jaunākajām vides dizaina tendencēm, dārza ierīkošanas paņēmieniem, kā arī augu, mazo arhitektūras formu un materiālu izmantošanas veidiem. Arhitektu, dārznieku un mākslinieku profesionālās iespējas tiks attēlotas aptuveni 50 kvadrātmetru plašos dizaina dārzos.

 

Dalībai konkursā aicināti pieteikties ainavu arhitekti, dārznieki, mākslinieki un citi nozares speciālisti ar pieredzi dārzu projektēšanā un ierīkošanā. Pieredze galvenokārt nepieciešama tādēļ, ka metu autori paši realizēs savu ideju, līdz ar to būtiska ir ne vien iecere, bet arī kvalitatīvs izpildījums. Konkursa nolikums paredz, ka pieciem labākajiem darbiem dārza iekārtošanai tiks piešķirts pašvaldības finansējums – katram 2500 eiro apmērā. Svarīgi, ka šī gada  finansējums idejas realizācijai katram dalībniekam palielināts par 500 eiro.

 

Iesniegtos piedāvājumus vērtēs žūrijas komisija un galvenie kritēriji būs idejas oriģinalitāte, dizains un kompozicija, kā arī piedāvāto risinājumu praktiskums un ilgmūžība.

 

Dalībniekiem dizaina meti jāiesniedz Jelgavas pilsētas domes Klientu apkalpošanas centrā līdz šī gada 18. septembra pulksten 14.

 

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē