17.8 °C, 1.3 m/s, 95.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaJelgavas NĪP izbeidz sadarbību ar SIA “JUNGENZ” par skaitītāju uzstādīšanu
Jelgavas NĪP izbeidz sadarbību ar SIA “JUNGENZ” par skaitītāju uzstādīšanu
23/08/2017

SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” informē, ka ar 2017.gada 11.augustu tiek izbeigts 2014.gada 2.decembrī noslēgtais līgums ar SIA “JUNGENZ” par skaitītāju uzstādīšanu.

Šobrīd vēl nav noslēgts jauns līgums. Lai nodrošinātu pakalpojumu sniedzēju brīvu konkurenci, kā arī pret tiem vienlīdzīgu un taisnīgu attieksmi, tiks veikts iepirkums par ūdens skaitītāju uzstādīšanu un noplombēšanu pārvaldīšanā esošajām mājām.

 

Pēc iepriekšējās pieredzes sadarbībā ar pakalpojumu sniedzējiem, kas nodarbojas ar ūdens skaitītāju uzstādīšanu, Jelgavas NĪP saņēmusi vairākas klientu sūdzības. Kā piemēram, nekompetentus montētājus – ja nepareizi tiek montēts skaitītājs, tiek bojāta ūdens apgādes sistēma. Ir arī gadījumi, ka starpība starp uzskaitīto ūdens daudzumu un faktisko ir negatīva, tādēļ visai mājai ir jāveic pārrēķins, kas nozīmē, ka dzīvokļu īpašniekiem nākas maksāt vairāk. Par skaitītāju rādītāju patiesumu un pareizību jāatbild rēķinu izrakstītājam – Jelgavas NĪP, tādēļ ir īpaši svarīgi veidot sadarbību ar uzticamām firmām.

Turpmākajai sadarbībai Jelgavas NĪP informē klientus par galvenajiem aspektiem, kam pievērst uzmanību, izvēloties pakalpojumu sniedzēju. Kā vienu no galvenajiem aspektiem jāmin tas, ka skaitītāji, kas tiek nomainīti, ir dzīvokļu īpašnieku īpašums nevis firmas, kas to ir nomainījusi. Vēlamies vērst uzmanību arī ūdens skaitītāja nomaiņas termiņam, kas jāpārbauda likumā noteiktajā periodā. Ūdens patēriņa skaitītāju pārbaude jāveic riezi četros gados. Ir konstatēti gadījumi, ka pakļaujoties  pakalpojumu sniedzēju pārstāvju norādēm, tika nomainīti skaitītāji pirms to termiņa beigām. Svarīgi zināt, ka pārvaldnieks vai pakalpojumu sniedzējs, kurš ir uzstādījis vai nomainījis ūdens patēriņa skaitītāju, noplombē skaitītāja pievienošanas vietu. Ja ūdens skaitītāju uzstādījusi vai nomainījusi cita persona, skaitītāja pievienošanas vietu noplombē, kā arī fiksē noņemtā skaitītāja rādījumus pārvaldnieka vai kontaktpersonas klātbūtnē. Jelgavas NĪP iesaka pārbaudīt arī vai darījumu apliecinošā kvīšu grāmatiņa par veikto samaksu ir reģistrēta Valsts ieņēmumu dienestā.

Pakalpojumu sniedzējus aicinām sekot līdzi informācijai Jelgavas NĪP mājas lapā sadaļā “Iepirkumi”, kur tiek publiskota jaunākā informācija par iepirkumiem – http://www.nip.lv/index.php?id=4

 

Foto: Publicitāte

 

 

Informāciju sagatavoja
SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde”