20.8 °C, 4.1 m/s, 63.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPašvaldībaAutobusa biļetes cena bezskaidras naudas norēķinos paliks nemainīga
Autobusa biļetes cena bezskaidras naudas norēķinos paliks nemainīga
24/08/2017

Lai palielinātu bezskaidras naudas norēķinus Jelgavas pilsētas sabiedriskajā transportā, Jelgavas pilsētas domes deputāti sēdē atbalstīja lēmumu par jauniem tarifiem. Turpmāk, norēķinoties par braucienu skaidrā naudā, pasažierim būs jāmaksā 1,50 eiro. Bet, norēķinoties ar Jelgavas pilsētas iedzīvotāja karti, skolēna apliecību, e-karti vai kredītkarti, maksa par braucienu paliks nemainīga – 85 centi. Tiek samazināta maksa par rokas bagāžas vai dzīvnieku pārvadāšanu – tā būs 0,50 eiro.

Maksa par vienu braucienu – 0,85 eiro – saglabājas, pasažierim norēķinoties ar Jelgavas pilsētas skolēnu apliecību, Jelgavas pilsētas iedzīvotāja karti, VISA vai MasterCard norēķinu karti, kā arī priekšapmaksas abonementa biļeti (e-karti).

 

Pasažieriem, kuri bieži izmanto pilsētas maršrutu autobusus un norēķinās ar Jelgavas pilsētas skolēna apliecību vai Jelgavas pilsētas iedzīvotāja karti, biļete izmaksās vēl mazāk: maksa par vienu braucienu autobusā kalendārā mēneša laikā braucot vismaz 20 braucienus būs 0,80 eiro, braucot 40 braucienus – 0,75 eiro, braucot 60 braucienus un vairāk – 0,70 eiro (sk. pievienoto tabulu).

 

KALENDĀRĀ MĒNEŠA ATLAIŽU ALGORITMS

 

algo1.jpg

algo2.jpg 

Skolēni, pensionāri, bāreņi, invalīdi un viņu pavadošās personas, represētie, daudzbērnu ģimeņu bērni, pirmsskolas vecuma bērni, trūcīgo ģimeņu bērni tāpat kā līdz šim saņems pašvaldības un valsts atbalstu norēķiniem pilsētas maršrutu autobusos.

 

Tāpat tiek saglabāta 2016. gada oktobrī ieviestā priekšapmaksas abonementa biļete (e-karte) ar noteiktu atlaižu algoritmu. Abonementa biļete 10 braucieniem un braucienus izlietojot 6 (sešu) mēnešu laikā maksās 8,50 eiro; attiecīgi abonementa biļete 20 braucieniem – 16,00 eiro,abonementa biļete 40 braucieniem – 30,00 eiro, abonementa biļete 60 braucieniem – 42,00 eiro.

 

Starpība starp skaidras naudas tarifu un bezskaidras naudas tarifu tiek palielināta, veicinot un motivējot pasažierus norēķināties par braucienu ar bezskaidru naudu, tā turpinot palielināt bezskaidras naudas norēķinus Jelgavas pilsētas sabiedriskajā transportā. Pašlaik bezskaidras naudas norēķini Jelgavas pilsētas sabiedriskajā transportā veido 67% no kopējiem ieņēmumiem, bet 33% norēķinu tiek veikti skaidrā naudā.

  
Bezskaidras naudas norēķinu sistēma pilsētas maršrutu autobusos Jelgavas pilsētā ieviesa 2012. gadā.

 

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē