18.6 °C, 2 m/s, 90.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaŠajā nedēļas nogalē baudīsim pienu, maizi un medu
Šajā nedēļas nogalē baudīsim pienu, maizi un medu
25/08/2017

Šīs nedēļas nogales centrālais notikums ir tradicionālie Piena, maizes un medus svētki, kas sestdien visas dienas garumā pulcēs pārtikas amatniekus, gardēžus un veselīga dzīvesveida cienītājus, kas varēs ne vien nobaudīt piena, maizes un medus produktus un piedalīties pavārmākslas konkursos, bet arī apmeklēt labsajūtas festivālu ESI. Bet Lielupes ūdeņos jau 15. reizi notiks Piena paku laivu regate, apliecinot Jelgavas ģimeņu, draugu un darba kolektīvu saliedētību un izdomu.

No pulksten 9 līdz 16 Hercoga Jēkaba laukumā notiks svētku gadatirgus, kurā varēs sastapt gan ilggadējo dalībnieku piena, maizes un medus produktu variācijas, gan arī nobaudīt vairākus jaunumus. Tradicionāli svētku gadatirgus apmeklētāji varēs noteikt Latvijas atzītāko medu un nobalsot par šī gada Latvijas rudzu maizi Zemgalē. Bet ģimenes aicinātas piedalīties konkursā “Mūsu ģimenes gardā rudzu sviestmaize”, atklājot savas sviestmaižu receptes. Vairāk par  Konkurss ģimenēm “Mūsu ģimenes gardā rudzu sviestmaize!”.

 

Andeli Hercoga Jēkaba laukumā papildinās kultūras programma – no pulksten 10 uzstāsies deju kolektīvi “Ritums”, “Ieviņa” un “Lielupe”, muzicēs “Tirkīza ansamblis”, “Summer band” un Dārta Damlica, kā arī populārās mūzikas grupa “Reprīze”. Savukārt pulksten 11 skvērā aiz Jelgavas kultūras nama tiks sveikti mazie jelgavnieki, kas pasaulē nākuši laika posmā no Līgo svētkiem līdz augusta vidum.

 

Šogad pirmo reizi Piena, maizes un medus svētku laikā skvērā aiz kultūras nama notiks labsajūtas festivāls ESI, piedāvājot vairāk nekā 30 izglītojošas nodarbības, uztura meistarklases, diskusijas un lekcijas par veselīga dzīvesveida tēmām. Festivālā būs deviņas zonas, un katra no tām būs veltīta kādai tematikai. Aktivitātes notiks no pulksten 10 līdz 16, un tās bez maksas var apmeklēt ikviens interesents. Labsajūtas festivāla ESI – Programma

 

Savukārt centrālais svētku notikums – Piena paku laivu regate – pulksten 14.30 sāksies ar laivu apskati un komandu prezentāciju Lielupes krasta promenādē, taču starts parādes un ātruma braucieniem tiks dots pulksten 16. Regates noslēgumā Lielupē notiks SUP dēļu sacensības, bet svētku noslēgums gaidāms Pasta salas estrādē, kur no pulksten 17 uzstāsies “Mirage Jazz Orchestra” ar Ievu Kerēvicu koncertā “Lai skan mana tēvu zeme”. Savukārt pēc tam uz skatuves kāps grupas “Rīgas Modes” un “Galaktika”. Regates dalībniekus Pasta salā sveiks pulksten 20, bet vakaru noslēgs dīdžejs JAX ar putu ballīti.

 

Šajā nedēļas nogalē Jelgavā notiks arī sporta pasākumi. Sestdien, 26. augustā, pulksten 12 Pasta salā norisināsies Jelgavas pilsētas atklātā čempionāta pludmales volejbolā finālposms. Bet jau 17. reizi Jelgavā Piena, maizes un medus svētku laikā Pasta salā notiks 3×3 basketbola sacensības. Piedalīties turnīrā bez maksas varēs ikviens, neatkarīgi no vecuma un prasmju līmeņa. Turnīra sākums plānots pulksten 11, un spēles notiks uz trīs laukumiem, par izspēles kārtību, vienojoties uz vietas pirms turnīra sākuma. Dalībai var reģistrēties pasākuma dienā uz vietas no pulksten 10 vai iepriekš mājaslapā play.fiba3x3.com.

 

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē