27.2 °C, 1.6 m/s, 60.3 %

Ekonomika

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsEkonomika«Latvijas piena» siermeistaram – zelts par «Sniega bumbām» ar ķiplokiem
«Latvijas piena» siermeistaram – zelts par «Sniega bumbām» ar ķiplokiem
08/09/2015

Lielākajā pārtikas izstādē «Riga Food» pasniegtas medaļas Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursa uzvarētājiem. Zelta medaļu svaigā siera (uz biezpiena bāzes) kategorijā saņēma SIA «Latvijas piens» svaigais siers «TRIKĀTA Sniega bumbas ar ķiplokiem» meistars Renārs Tumens.

Ritma Gaidamoviča

Lielākajā pārtikas izstādē «Riga Food»
pasniegtas medaļas Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu
konkursa uzvarētājiem. Zelta medaļu svaigā siera (uz biezpiena
bāzes) kategorijā saņēma SIA «Latvijas piens» svaigais siers
«TRIKĀTA Sniega bumbas ar ķiplokiem» meistars Renārs
Tumens.

Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība
(LPCS) sadarbībā ar starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību «BT 1»
jau 19. reizi organizēja Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena
produktu konkursu. Šogad piena produkti tika izvērtēti sešas
grupās: pasterizētais piens ar tauku saturu no 2 līdz 2,5%,
vājpiena biezpiens ar tauku saturu līdz 0,5%, skābais krējums ar
tauku saturu 25%, svaigais siers (uz biezpiena bāzes), piena
dzērieni un 2014./2015. gada jaunais produkts divās kategorijās –
siera grupā un skābpiena produktu grupā.

Svaigā siera (uz biezpiena bāzes) kategorijā
starptautiskajā pārtikas izstādē «Riga Food 2015» zelta medaļu un
LPCS Atzinības rakstu saņēma SIA «Latvijas piens» svaigais siers
«TRIKĀTA Sniega bumbas ar ķiplokiem» (meistars – R.Tumens). 2.
vietu un sudraba medaļu ieguva AS «Rīgas piena kombināts» («Food
Union» grupa) ražotais krēmsiers «Rasa» (180 g) (meistare – Sandra
Vāvere). Savukārt 3. vietu un bronzas medaļu pasniedza SIA «Rīgas
piensaimnieks» ražotajam svaigajam sieram «Kārums» ar zilo sieru
(meistare – Daiga Straume).

Jāpiebilst, ka konkursa žūrijas komisiju
pārstāvēja septiņi nozares profesionāļi: asociētā profesore LLU
Pārtikas tehnoloģijas fakultātes dekāne un konkursa komisijas
vadītāja Inga Ciproviča; Jānis Šolks, kooperatīvās sabiedrības
«Latvijas piensaimnieku centrālā savienība» valdes priekšsēdētājs;
Inese Ozollapa, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides
zinātniskā institūta «BIOR» Kvalitātes nodaļas vecākā eksperte, un
Daina Podskočija, Ķīmijas nodaļas vecākā eksperte; Una Rubīna,
Pārtikas un veterinārā dienesta Dzīvnieku izcelsmes produktu
ražošanas uzraudzības daļas vecākā eksperte; diētas ārste Lolita
Neimane, Rīgas Stradiņa universitātes doktorante; Inga Orlova, LR
Zemkopības ministrijas Tirgus un tiešā atbalsta departamenta Tirgus
kopējās organizācijas nodaļas vecākā referente.

Foto:no JV arhīva