25.3 °C, 2.6 m/s, 64.8 %

Ekonomika

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsEkonomikaJelgavnieki uz «Riga Food 2015» ved olu eļļu, ābolu čipsus, garšvielas un karameles
Jelgavnieki uz «Riga Food 2015» ved olu eļļu, ābolu čipsus, garšvielas un karameles
02/09/2015

No 2. līdz 5. septembrim starptautiskajā izstāžu centrā «Ķīpsala» notiek plašākā pārtikas nozares izstāde Baltijā «Riga Food 2015». Tajā piedāvāt savus produktus dodas arī jelgavnieki. Plašu klāstu radīto jauninājumu pārtikā uz izstādi ved LLU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļa (TEPEK) sadarbībā ar LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultāti (PTF), kā arī izstādei pieteikušies vairāki mūsu pilsētas mājražotāji, kas savu preci prezentēs Zemgales kopējā stendā. Uz izstādi smelties pieredzi, izzinot jaunumus pārtikas nozarē, šajās dienās dosies arī Jelgavas Amatu vidusskolas topošie pārtikas nozares speciālisti.

Ritma Gaidamoviča

No 2. līdz 5. septembrim
starptautiskajā izstāžu centrā «Ķīpsala» notiek plašākā pārtikas
nozares izstāde Baltijā «Riga Food 2015». Tajā piedāvāt savus
produktus dodas arī jelgavnieki. Plašu klāstu radīto jauninājumu
pārtikā uz izstādi ved LLU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļa
(TEPEK) sadarbībā ar LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultāti (PTF), kā
arī izstādei pieteikušies vairāki mūsu pilsētas mājražotāji, kas
savu preci prezentēs Zemgales kopējā stendā. Uz izstādi smelties
pieredzi, izzinot jaunumus pārtikas nozarē, šajās dienās dosies arī
Jelgavas Amatu vidusskolas topošie pārtikas nozares
speciālisti.

LLU TEPEK vadītāja pētniece Sandra
Muižniece-Brasava informē, ka TEPEK sadarbībā ar PTF organizē LLU
stendu Latvijas pārtikas zinātnes un inovācijas stendā «Inovācija
pārtikai», kurā plānots prezentēt jaunās pārtikas produktu
izstrādnes – ābolu čipsus, dārzeņu produktus, pākšaugu pastētes,
ekstrudētus pākšaugu produktus, bišu produktus, brokastu pārslas no
vietējām izejvielām, olu eļļu, dabīgi raudzētus kvasus (izmantojot
«Saccharomyces cerevisiae» un «Kluyveromyces marxianus» raugus) un
citus produktus.

Plānotas produktu prezentācijas, degustācijas
un konkursi, kā arī informācijas sniegšana par produktiem, kas
tapuši LLU PTF zinātnieku un ražotāju sadarbības rezultātā ar LLU
TEPEK nodaļas atbalstu.

Stendā tiks sniegta informācija par LLU
studiju virzieniem un programmām, kā arī LLU zinātnieku sadarbības
piedāvājumiem receptūru, tehnoloģiju un iepakojumu risinājumu
izstrādnēs. LLU zinātnieki piedalīsies dažādu konkursu žūrijā, kā
arī seminārā «Intelektuālā īpašuma aizsardzība pārtikas nozarē
Āzijas tirgos», lai veicinātu zinātnes un uzņēmējdarbības
sadarbību, kā arī Latvijas pārtikas inovācijas nozares pārstāvju
atpazīstamību starptautiskajā pārtikas vidē.

Bet apskatīt, ko ražo Zemgalē, «Riga Food»
varēs Zemgales plānošanas reģiona (ZPR) organizētajā Zemgales
stendā. ZPR sabiedrisko attiecību speciālists Juris Kālis informē,
ka dalību šajā stendā pieteikuši arī vairāki Jelgavas pilsētas
mājražotāji un amatnieki: «Deco Clay» ziedu veidošanas studija
«Madeira Flowerland» ar galda klājuma dekoriem un nevīstošām ziedu
kompozīcijām, SIA «ViGa-Re» garšvielu maisījumi, Kārlis Rūba ar
koka izstrādājumiem, «Karameļu darbnīca», pinumu meistars Juris
Milčs un SIA «GENESIS» ar oša koka traukiem.

Jelgavas Amatu vidusskolas direktore Edīte
Bišere stāsta, ka viņas vadītās skolas audzēkņi šogad dosies uz
izstādi smelties pieredzi.   

Organizatori ziņo, ka šogad izstādē
piedalīsies 682 uzņēmumi no 37 valstīm, būs apskatāmi 15 valstu
nacionālie stendi. Ikviens gardēdis varēs smelties idejas savai
ēdienkartei, nogaršot daudz jaunu produktu un baudīt pavāru,
konditoru un bārmeņu šovus, savukārt profesionāļi – smelties
idejas, gūt jaunas zināšanas un informāciju, kā arī veicināt sava
biznesa attīstību.

Foto: no LLU arhīva