Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs (JRTC) sadarbībā ar Jelgavas un Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumiem vasaras sezonā gardēžiem piedāvā akciju «Izgaršo vietējo!». Līdz 17. augustam sociālajā tīklā facebook.com JRTC rīko konkursu par piedāvājumu «Izgaršo vietējo!», kurā iespējams laimēt dāvanu karti, kādā no iesaistītajiem ēdināšanas uzņēmumiem.
Ritma Gaidamoviča
JRTC pārstāve Alise Ozoliņa informē, ka līdz 17. augustam sociālajā tīklā facebook.com JRTC rīko konkursu par piedāvājumu «Izgaršo vietējo!». Reizi nedēļā tiek uzdots jautājums par kādu no ēdināšanas uzņēmumiem, kas piedalās vasaras akcijā. Pareizi atbildot uz jautājumu, balvā iespējams saņemt dāvanu karti no akcijā «Izgaršo vietējo!» iesaistītajiem uzņēmumiem. Lai piedalītos konkursā, jākļūst par Visit Jelgava facebook.com lapas sekotāju un jāatbild uz nedēļas jautājumu. Katru nedēļu dāvanu karti izlozes kārtībā saņem divi laimīgie akcijas dalībnieki.
Portāls www.jelgavasvestnesis.lv jau rakstīja, ka piedāvājumā «Izgaršo vietējo!» ir radīti vairāki jauni ēdieni, kurus var nobaudīt līdz 31. augustam. Īpašajās vasaras ēdienkartēs iekļauti salāti, otrie ēdieni, saldie un dzērieni. Šajā sezonā gardēži aicināti nobaudīt jēra karē ar alus garoziņu un citrona kuskusu; zandarta fileju, kas pasniegta ar garšaugu mērci, grilētiem tomātiem un ceptām timiāna-kartupeļu daiviņām; gaspačo zupu; rabarberu desertus; kokteili «Hercogs Jēkabs» un citus ēdienus. Jāpiebilst, ka daļa ēdienos izmantoto produktu, dārzeņu un augļu iegūti tieši no Zemgales reģiona vietējiem ražotājiem, mājražotājiem un saimniecībām.
Šos un citus vasaras ēdienus iespējams nogaršot astoņos ēdināšanas uzņēmumos. Jelgavas pilsētā: restorānā «La Tour de Marie» (Akadēmijas ielā 1), bistro «Silva» (Driksas ielā 7/9), picorānā «Tami-Tami» (Lielajā ielā 19a), ģimenes restorānā «Hercogs» (K.Barona ielā 3), krodziņā «Istaba» (J.Čakstes bulvārī 7). Jelgavas novadā: kafejnīcā «Zemnieka cienasts» (Jaunsvirlaukas pagastā), viesu namā «Pūteļkrogs» (Zaļenieku pagastā), kafejnīcā «Grantiņi» (Svētes pagastā).
Akcijā «Izgaršo vietējo!» iesaistītie uzņēmēji atzīst, ka klienti labprāt izvēlas ēdienus no akcijas ēdienkartes, pagaršojot ko jaunu. Piemēram, restorāna «La Tour de Marie» apmeklētāji visbiežāk izvēloties jēra karē zaļumu-garšaugu mērcē, kā arī siļķes fileju «La Tour de Marie» gaumē ar sīpoliem, dzērvenēm un zaļumiem. Bet bistro «Silva» atzīst, ka klienti ļoti labprāt nobauda dažādos desertus, savukārt no pamatēdieniem iecienītākā ir cūkgaļa rabarberu marinādē.
Ar pilnu katra uzņēmuma «Izgaršo vietējo!» akcijas ēdienkarti var iepazīties mājas lapā www.visit.jelgava.lv.
Foto: no JRTC arhīva