22.9 °C, 2.7 m/s, 57.9 %

Galvenās ziņas

Nobalso par labāko līdzdalības projektu ideju!
/

Līdz 31. jūlijam tīmekļvietnē www.jelgava.lv iedzīvotāji aicināti balsot par sabiedrisko organizāciju un privātpersonu iesniegtajām līdzdalības projektu idejām. Idejas, kas balsojumā saņems vislielāko iedzīvotāju atbalstu, realizēs pašvaldības iestāde “Pilsētsaimniecība”. Kopējais finansējums Jelgavas pašvaldības rīkotajā līdzdalības projektu ideju īstenošanas konkursā šogad ir 40 000 eiro, bet vienas idejas īstenošanai tas nedrīkst pārsniegt 20 000 eiro. Iedzīvotāju balsojumam nodotas piecas apkaimju attīstības idejas.

Jūlijā un augustā slēgti 6., 14. un 18. autobusa maršruti
/

Ņemot vērā, ka ik vasaru vairāk nekā par trešdaļu samazinās pasažieru skaits pilsētas autobusos, SIA “Jelgavas autobusu parks” (JAP) līdzīgi kā pagājušajā gadā no 1. jūlija līdz 31. augustam slēdz pilsētas sabiedriskā transporta 6., 14. un 18. maršrutu. JAP norāda, ka slēgtajiem reisiem paralēli kursē citi pilsētas autobusi, kas pasažieriem ļauj nokļūt izvēlētajā vietā.

Pasta salā joprojām apskatāmas smilšu skulptūras
/

Darbu Pasta salā turpina smilšu skulptūru parks. Tie, kuri vēl nav paspējuši apskatīt smilšu mākslas darbus, to var izdarīt katru dienu no pulksten 10 līdz 19. Smilšu skulptūru parku līdz šim apmeklējuši jau vairāk nekā 11 tūkstoši interesentu.

Sāk 1152 LED gaismekļu nomaiņu 69 ielu posmos
/

Turpinot pilsētas apgaismojuma modernizāciju, Aspazijas ielā uzsākta veco ielu lampu nomaiņa pret jaunās paaudzes LED gaismekļiem, kas aprīkoti ar apgaismojuma līmeņa regulēšanas ierīcēm. Kopumā šovasar paredzēts nomainīt 1152 gaismekļus 69 ielu posmos, kā arī Ozolskvērā, Hercoga Jēkaba laukumā, skvērā aiz kultūras nama un citās publiskās teritorijās. Jaunās LED lampas ar gaismas kontrolieriem pilsētā uzlabos apgaismojuma efektivitāti un vadību.

Skatīt vairāk