Biedrība «Siera klubs», «Latvijas Maiznieku biedrība» un Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde «Kultūra» aicina pavārmākslas entuziastus piedalīties konkursā «Tautiskie raksti siera, biezpiena un maizes gardumā», kas 26. augustā, Piena, maizes un medus svētku laikā, notiks Jelgavā. Interesenti pieteikties var līdz 18. augustam.
Konkursa galvenais mērķis ir popularizēt Latvijā ražotos piena produktus un maizes ēšanas tradīcijas, kā arī izstrādāt jaunas vai uzlabot esošās piena produktu un maizes svētku gardumu receptes, kuru sastāvā izmantots Latvijā ražots siers, biezpiens, saldais un skābais krējums, kā arī citi piena produkti un Latvijā ceptas maizes, teikts konkursa nolikumā.
Piedalīties konkursā aicināta ikviena fiziska vai juridiska persona, kura vēlas parādīt savu prasmi gatavot. Konkursa dalībniekiem uz pasākuma norises vietu Hercoga Jēkaba laukumā jāierodas ar mājās gatavotu siera, biezpiena un maizes gardumu svētku galdam, kura svars ir četri kilogrami. Pagatavotā cienasta sastāvā obligāti ir jābūt izmantotam Latvijā ražotam sieram vai biezpienam un maizei, pārējie produkti – pēc izvēles. Tāpat konkursa dalībniekiem ir jāsagatavo un jānoformē ēdiena receptūra, norādot sava meistardarba nosaukumu, un jāprezentē savs ēdiens klātesošajiem.
Konkursa žūrija vērtēs idejas oriģinalitāti, cienasta noformējumu, garšu, receptūru, kā arī ēdiena autora prezentāciju. Tāpat konkursa laikā meistardarbus vērtēs skatītāji, piešķirot Simpātiju balvu. Pirmo trīs vietu ieguvēji balvā saņems trīs dienu iepazīšanās braucienu uz Briseli un Eiropas Parlamentu, kā arī naudas balvas.
Pieteikties konkursam interesenti aicināti līdz 18. augustam pa e-pastu sieraklubs@inbox.lv.
Foto: no JV arhīva