17.7 °C, 4.3 m/s, 93.7 %

Izglītība

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsIzglītība130 pārtikas zinātnieki pilī prezentēs nozares jaunumus
130 pārtikas zinātnieki pilī prezentēs nozares jaunumus
03/05/2014

No 8. līdz 9. maijam LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātē notiks jau 9. Baltijas konference pārtikas zinātnē un tehnoloģijā «Pārtika patērētāja labklājībai» jeb «FOODBALT 2014», kuru apmeklēs zinātnieki no desmit valstīm.

Ritma Gaidamoviča

No 8. līdz 9. maijam LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātē
notiks jau 9. Baltijas konference pārtikas zinātnē un tehnoloģijā
«Pārtika patērētāja labklājībai» jeb «FOODBALT 2014», kuru apmeklēs
zinātnieki no desmit valstīm.

LLU pārstāve Ilvija Gaidukoviča informē, ka konferences mērķis
ir sapulcināt vienkopus studentus, doktorantus, pieredzējušus
zinātniekus un profesionāļus no Baltijas un citām valstīm, lai
nodrošinātu pieredzes apmaiņu, publiskotu un izplatītu viņu
pētījumu rezultātus un veidotu jaunus sadarbības kontaktus,
tādējādi sniedzot ieguldījumu pārtikas zinātnes un tehnoloģijas
jomas attīstībā.

Konferencē ar lekcijām un posteru prezentācijām uzstāsies kolēģi
no Igaunijas, Lietuvas, Somijas, Francijas, Krievijas, Vācijas,
Turcijas, Portugāles, Dānijas un arī Latvijas. Kopumā konferencē
būs ap 130 dalībnieku. Konferences organizācijas komitejas
vadītāja, profesore Ruta Galoburda informē, ka šogad konference
notiks ar nebijušu vērienu, jo tai pieteikušies divreiz vairāk
dalībnieku nekā iepriekš, kas ir īpašs izaicinājums gan
organizatoriem, gan iesniegto rakstu recenzentiem.

Konferences apmeklētājiem būs iespēja klausīties četras galvenās
ievirzes lekcijas par tādām tēmām kā antioksidanti – ieguvumi un
riski, sāļās garšas nozīme pārtikas produktu uztverē, graudu
kvalitātes prognozēšana maizes cepšanai un lauksaimniecības
blakusproduktu izmantošana, ko lasīs kolēģi no Somijas, Latvijas,
Vācijas un Lietuvas. Līdztekus izskanēs 35 referāti un būs
apskatāmi 94 stenda referāti. Konferencē tiks piedāvāta ļoti plaša
tēmu daudzveidība, sākot no pārtikas izejmateriālu ieguves līdz pat
pārstrādātā produkta nonākšanai pie patērētāja.

Konference FOODBALT ir ikgadējs pasākums, kuru pārmaiņus rīko
pārstāvji no trīs Baltijas valstīm – LLU, Tallinas Tehnoloģiskais
institūts un Kauņas Tehnoloģiju universitāte. Šogad organizatora
pienākumus trešo reizi uzņēmusies LLU, kas pētniekus un zinātniekus
sagaidīs Jelgavas pilī. Konferences atklāšana un sesijas notiks
pils 263. auditorijā.

Detalizēta konferences programma pieejama LLU māja lapā
llu.lv.

Foto: llu.lv