15.2 °C, 3.9 m/s, 80 %

Ekonomika

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsEkonomikaInkubatora uzņēmums ražo ekskluzīvu musli, ko atrādīs izstādē «Riga Food»
Inkubatora uzņēmums ražo ekskluzīvu musli, ko atrādīs izstādē «Riga Food»
21/08/2012

Pirmā publiskā iepazīstināšana ar musli «Graci», ko ražo Jelgavas biznesa inkubatora uzņēmums SIA «Felici», notiks izstādē «Riga Food» no 5. līdz 8. septembrim. Šis produkts tiks izstādīts Latvijas Tehnoloģiskā centra stendā «Inovācija pārtikai».

«Produkts ir gana atšķirīgs, tāpēc būs viegli pamanāms veikalu
plauktos, tomēr plānojam izmantot arī lielveikalu mārketinga pamata
pakalpojumus, piemēram, izvietot banerus pie plauktiem,» stāsta
uzņēmuma «Felici» vadītāja Alise Balgalve, piebilstot, ka rīkošot
arī degustācijas lielveikalos, kas palīdzēs saprast patērētāju
nostāju un izvērtēt – produktu attīstīt, uzlabot vai pārveidot.
Šobrīd līgums noslēgts ar «Rimi Baltic», piedāvājumu izskata arī
lielveikali «Sky», «Stockmann», «Prisma» un «Elvi».

Uzņēmuma vadītāja savu radīto produktu sauc par ekskluzīvu.
««Graci» musli sastāvu varam saukt par ekskluzīvu, jo no 17 dažādām
sastāvdaļām 12 ir specifiskas – tā sastāvā ir tritikāle, kailgraudu
mieži, spelta, linsēklas, upenes, āboli, kanēlis, ķirbji un
topinambūrs. Bieži izejvielas vērtība slēpjas tās specifiskajā
pārstrādē,» skaidro A.Balgalve. Biznesa ideja radusies pirms trīs
gadiem, kad Alisei kļuvusi aktuāla formas atgūšana pēc pirmā bērna
piedzimšanas. Tomēr, izstrādājot produktu, SIA «Felici» sadarbojies
gan ar Valsts Priekuļu laukaugu selekcijas staciju, gan ar LLU.
«Apkopojot ekspertu viedokļus, centāmies izstrādāt produktus
cilvēku slaidumam un skaistumam, ar dažādām funkcijām, tomēr
vienādu vadmotīvu – veselīgs, šķiedrvielām bagāts, pilnvērtīgs
musli,» tā vadītāja. Šobrīd SIA «Felici» piedāvā četru veidu musli
– «Tievo», kas stimulē vielmaiņu, «Enerģisko», kas sniedz
vienmērīgu enerģiju, «Vieglo», kas palīdz attīrīt gremošanas
sistēmu, un «Skaisto», kas veicina šūnu atjaunošanos.

SIA «Felici» ir reģistrēta šā gada maijā Rīgā, bet šovasar
uzņemta Jelgavas biznesa inkubatorā. Pilnsabiedrības «JIC biznesa
inkubators» izpilddirektors Agris Ķipurs informē, ka līdz šim
produkta izstrādē uzņēmums investējis 7000 latu, un turpmākie plāni
tiks izskatīti sešu mēnešu laikā pēc musli nonākšanas veikalu
plauktos.

Foto: publicitātes foto