Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) sadarbībā ar Jelgavas un Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumiem šajā ziemas sezonā ir sagādājis īpašu piedāvājumu gardēžiem – „Izgaršo vietējo!". Katrs no ēdieniem, kas atrodams informatīvajā materiālā, ir izstrādāts īpaši šai sezonai, un to pamatā ir produkti, kas audzēti un iegūti no vietējiem ražotājiem un saimniecībām Zemgales reģionā.
Īpašos ziemas sezonas ēdienus ir iespējams baudīt sešos ēdināšanas uzņēmumos – restorānā „La Tour de Marie” (Akadēmijas iela 1, Jelgava), bistro „Silva” (Driksas iela 7/9, Jelgava), ģimenes restorānā „Hercogs” (Kr. Barona iela 3, Jelgava), krodziņā „Istaba” (J.Čakstes bulvāris 7, Jelgava), kafejnīcā „Zemnieka cienasts” (Jaunsvirlaukas pagasts) un viesu namā „Pūteļkrogs” (Zaļenieku pagasts).
Ēdienos izmantotais produktu, dārzeņu un augļu piedāvājums ir iegūts no Zemgales reģiona vietējiem ražotājiem, mājražotājiem un saimniecībām – strausu fermas “Mazzariņi”, briežu dārza “Rudiņi”, Zemgales ķirbju audzētājiem, A/S “Dobeles dzirnavnieks”, SIA “Latvijas piens”, SIA “Bula”, SIA “Dienvidi plus”, z/s “Kaspari”, SIA “Elite plus”, z/s “Kalna Jurģēni”, z/s “Dambrati”, SIA “Pūteļi”, Zaļenieku pagasta piensaimniekiem, “Svētes maize”, z/s “Rudiņi”, “Līči”, “Līgas medus”, gaļas pārstrādes uzņēmuma “Rosība”, gaļas pārstrādes uzņēmuma “Nākotne”.
Ikviens gardēdis tiek aicināts novērtēt ziemas sezonas ēdienu garšas nianses un iepazīt Jelgavas pilsētu un tās apkārtni, apmeklējot kādu no piedāvājumā iesaistītajiem ēdināšanas uzņēmumiem.
“Izgaršo vietējo!” informatīvo materiālu iespējams lejupielādēt šeit.
Ēdinātāju piedāvājums: Ģimenes restorāns „Hercogs”, Kr.Barona iela 3