7.2 °C, 1.9 m/s, 81.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiDecembra sestdienās – Ziemassvētku radošās nodarbības
Decembra sestdienās – Ziemassvētku radošās nodarbības
29/11/2014

Gatavojoties svētkiem, Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornis decembra sestdienās aicina piedalīties radošajās nodarbībās: 6.decembrī – Ziemassvētku puzuru darināšana, 13.decembrī – rotājumu veidošana Ziemassvētku eglītei.

Gatavojoties svētkiem, Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornis decembra sestdienās aicina piedalīties radošajās nodarbībās: 6.decembrī – Ziemassvētku puzuru darināšana, 13.decembrī – rotājumu veidošana Ziemassvētku eglītei.

Kad līdz Ziemassvētkiem atlicis pavisam nedaudz, ir laiks domāt par sava mājokļa un eglītes rotāšanu. Īpašu noskaņu mājās radīs rotājumi, kas darināti pašu rokām. Puzurs ir no dabiskiem materiāliem (salmiem vai niedrēm) gatavots istabas rotājums, kas ar savu ģeometrisko formu un gaismas spēlēm istabā ienes īstenu svētku noskaņu. Tas ir viens no senākajiem Ziemas saulgriežu rotājumiem, kas tika gatavots ikkatrā mājā. Mūsu senči uzskatīja, ka puzuru veidošana sniedz meditatīvas sajūtas un palīdz sakārtot domas. Smeļoties spēku no mūsu seno latviešu tradīcijām un ticējumiem, 6.decembra radošās nodarbības apmeklētāji varēs izgatavot savu Ziemassvētku puzuru, kā arī uzzināt vairāk par to veidošanas tradīcijām un nozīmi. Visi nepieciešamie materiāli puzuru veidošanai tiks nodrošināti. Radošā nodarbība „Ziemassvētku puzuru veidošana” notiks 6.decembrī pulksten 12 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī. Dalības maksa nodarbībā: 4,50 eur, pirmsskolas vecuma bērniem – 1,50 eur.

Liekot lietā izdomu un izmantojot visdažādākos priekšmetus, iespējams pagatavot oriģinālus svētku rotājumus eglītei. Ja pašu eglītei rotas pietiek, pašdarināti rotājumi var būt brīnišķīga dāvana tuvajiem un mīļajiem cilvēkiem. Ir skaisti izbaudīt ne tikai dāvanu saņemšanas, bet arī dāvināšanas prieku. 13.decembra radošajā nodarbībā ikvienam būs iespēja ļaut vaļu fantāzijai un izgatavot neparastus rotājumus no dažādiem materiāliem – filca, pērlītēm, pogām, čiekuriem. Radošā nodarbība „Rota eglītei” notiks 13.decembrī pulksten 12 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī. Dalības maksa nodarbībā: 4,50 eur, pirmsskolas vecuma bērniem – 1,50 eur.

Vairāk informācijas un pieteikšanās nodarbībai pa tālruni 63005445.
 

Informācija sagatavota
JRTC