15.2 °C, 3.9 m/s, 80 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavā – Dzejas dienas
Jelgavā – Dzejas dienas
12/09/2014

Jelgavā 12.septembrī,  notiks Dzejas dienu pasākumi.  Pie Studenta skulptūras Čakstes bulvārī pulksten 15 sāksies dzejas improvizācija Eiropas tautu valodās, pulksten 16 pie „Kanclera nama” skanēs dzejolīši bērniem, bet pulksten 18 Driksas gājēju ielā plānota Dzejas dienu kulminācija ar dzejnieku un mūziķu piedalīšanos. Savukārt pulksten 19 Jelgavas kultūras namā tiks atvērta Jelgavas Latviešu biedrības jaunā grāmata „Zemgales vācelīte”, bet pulksten 20.20 uz dzejas izrādi „Ziedonis” Jāņa Čakstes bulvārī 5a ielūdz Jelgavas Studentu teātris.

Foto: Ivars Veiliņš

Jelgavā 12.septembrī notiks Dzejas dienu pasākumi.  Pie Studenta skulptūras Čakstes bulvārī pulksten 15 sāksies dzejas improvizācija Eiropas tautu valodās, pulksten 16 pie „Kanclera nama” skanēs dzejolīši bērniem, bet pulksten 18 Driksas gājēju ielā plānota Dzejas dienu kulminācija ar dzejnieku un mūziķu piedalīšanos. Savukārt pulksten 19 Jelgavas kultūras namā tiks atvērta Jelgavas Latviešu biedrības jaunā grāmata „Zemgales vācelīte”, bet pulksten 20.20 uz dzejas izrādi „Ziedonis” Jāņa Čakstes bulvārī 5a ielūdz Jelgavas Studentu teātris.

Pulksten 15 jelgavnieki gaidīti pie Mītavas tilta un Jelgavas studenta skulptūras, kur tiks ierīkots improvizēts grāmatu maiņas punkts. Paralēli darbosies brīvā skatuve ar dzejas lasījumiem. Ņemot vērā to, ka Latvija šogad ir Eiropas kultūras galvaspilsēta, tiks lasīta dzeja dažādās Eiropas valstu valodās.

Pasākuma laikā pie Studenta skulptūras no pulksten 15 līdz 15.30 satiksmei tiks slēgts Jāņa Čakstes bulvāris posmā no Lielās ielas līdz Ūdens ielai. Pasākuma organizatori atvainojas par sagādātajām neērtībām.

Pulksten 16 pie „Kanclera nama” gaidīti bērni, lai iesaistītos radošajās darbnīcās, baudītu koncertu un klausītos bērnu dzeju. Dzejas dienu centrālais notikums ar atzītu dzejnieku un mūziķu piedalīšanos sāksies pulksten 18 bistro „Silva” āra terasē. Par dzeju un atdzeju runās dzejnieki Uldis Bērziņš, Eduards Aivars un Anna Auziņa, bet ar muzikālo pavadījumu priecēs Kārlis Kazāks un Rihards Lībietis. Visi šie pasākumi ir bez maksas.

Pulksten 19 Jelgavas kultūras namā tiks atvērta Jelgavas Latviešu biedrības jaunā grāmata „Zemgales vācelīte”, bet pulksten 20.20 uz dzejas izrādi «Ziedonis» Jāņa Čakstes bulvārī 5a ielūdz Jelgavas Studentu teātris. Ieejas maksa – 2 eiro.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē