16.6 °C, 5.5 m/s, 79.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiLLU organizē konferenci par informācijas sistēmām lauksaimniecībā un mežsaimniecībā
LLU organizē konferenci par informācijas sistēmām lauksaimniecībā un mežsaimniecībā
08/09/2014

No 15. līdz 17. septembrim Latvijas Lauksaimniecības universitātē notiks 18. starptautiskā konference „Informācijas sistēmas lauksaimniecībā un mežsaimniecībā”, ko organizē LLU kopā ar kolēģiem no Čehijas un uzņēmuma „ Baltic Open Solutions Centre”.

Publicitātes foto

No 15. līdz 17. septembrim Latvijas Lauksaimniecības universitātē notiks 18. starptautiskā konference „Informācijas sistēmas lauksaimniecībā un mežsaimniecībā”, ko organizē LLU kopā ar kolēģiem no Čehijas (Czech Centre for Science and Society) un uzņēmuma „ Baltic Open Solutions Centre”.

Lai iepazītos ar LLU tehnisko aprīkojumu un telpām, pagājušajā nedēļā Latvijā bija ieradies Karels Čarvats (Karel Charvat) no CCSS. Čehijas kolēģis tikās ar zinātņu prorektori Elitu Jermolajevu un organizatoru pārstāvi no Lauksaimniecības fakultātes Dzidru Kreišmani un pārrunāja  universitātes atbildības jomas konferences norises laikā. Plānots, ka konferences plenārsēdi pagodinās ar savu klātbūtni Zemkopības Ministrijas, Zemgales Plānošana reģiona, Jelgavas pilsētas, lauksaimnieku organizāciju  un Eiropas Komisijas pārstāvji.

Konferencē aicināti piedalīties lauksaimniecības un mežsaimniecības zinātnieki un praktiķi, jo tā būs īpaša izdevība uzzināt informāciju par jaunākajiem sasniegumiem dažādās tautsaimniecības nozarēs un informācijas tehnoloģiju (IT) pielietojumu tajās.

Detalizētāka informācija atrodama konferences mājas lapā, kā arī sazinoties ar organizatoru pārstāvi no LLU – Dzidru Kreišmani  (, 29431756).

Konferences mērķis ir apzināt zinātnieku un praktiķu atziņas un pētījumus par precīzo lauksaimniecību un mežsaimniecību, informācijas sistēmu izmantojumu un atvērtajiem datiem lauku attīstībā. Paredzams, ka konferenci apmeklēs ap 100 dalībniekiem no dažādām Eiropas Savienības un citām valstīm.

Konferences ģenerālatbalstītājs ir klubs „Ossiach”, kurā apvienojušies IT, lauksaimniecības un mežsaimniecības zinātnieki un praktiķi, lai izstrādātu priekšlikumus par nākotnē veicamiem pētījumiem, IT izmantošanu lauksaimniecības un mežsaimniecības uzņēmumos un iesniegtu politikas rekomendācijas Eiropas Komisijai.

Informācija sagatavota
Latvijas Lauksaimniecības universitātē