16.6 °C, 5.5 m/s, 79.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiEiropas kultūras mantojuma dienas Jelgavā
Eiropas kultūras mantojuma dienas Jelgavā
07/09/2014

No 13. līdz 15.septembrim Jelgavā norisināsies Eiropas kultūras mantojuma dienas, ko reizi gadā atzīmē Eiropas valstu iedzīvotāji. Šogad jau 19. reizi būs akcentēts pašvaldību un sabiedrības darbs kultūras mantojuma saglabāšanā un izmantošanā. 2014. gada Eiropas kultūras mantojuma dienu tēma ir „Rīgas ielas kultūrvēsturiskais tēls Latvijā" – par godu Rīgai, kas 2014.gadā ir Eiropas Kultūras galvaspilsēta. Pasākumi tiek atzīmēti visā Latvijā, tostarp Jelgavā.

No 13. līdz 15.septembrim Jelgavā norisināsies Eiropas kultūras mantojuma dienas, ko reizi gadā atzīmē Eiropas valstu iedzīvotāji. Šogad jau 19. reizi būs akcentēts pašvaldību un sabiedrības darbs kultūras mantojuma saglabāšanā un izmantošanā. 2014. gada Eiropas kultūras mantojuma dienu tēma ir „Rīgas ielas kultūrvēsturiskais tēls Latvijā” – par godu Rīgai, kas 2014.gadā ir Eiropas Kultūras galvaspilsēta. Pasākumi tiek atzīmēti visā Latvijā, tostarp Jelgavā.

65 Latvijas pilsētās un apdzīvotās vietās, tostarp Jelgavā, ir Rīgas vārdā nosaukta iela, laukums, vai ir bijis galvenais ceļš, kas ved uz Rīgu. Izvēlētā Eiropas Kultūras mantojuma dienu tēma ļauj aktualizēt gan pilsētbūvniecības pieminekļu, atsevišķu ēku, gan arī pilsētvides ainavas saistītus materiālā un nemateriālā mantojuma saglabāšanas jautājumus. Jelgavā pasākums tiks atzīmēts Valdekas pilī, kas atrodas Rīgas ielā.

Pasākuma programma Jelgavā:
13.septembrī
Pulksten 11 konference “Ainavu arhitektūra. Diskusijas. I daļa” – LLU Lauku inženieru fakultātē, Akadēmijas iela 19, Jelgava
Pulksten 14.30 Valdekas pils (Rīgas iela 22, Jelgava) iepazīšana, kultūrvēsturiskais mantojums ainavā, Kultūrvēsturiskā ainava Lietuvā
13.,14.septembrī
Valdekas pils, Rīgas iela 22, Jelgava
No pulksten 10 līdz 14 apskatāmas divas izstādes/ekspozīcijas
• „Jauno ainavu arhitektu darbi….”
• „Meža trofejas medību pilī”
15.septembrī
Valdekas pils, Rīgas iela 22, Jelgava
Pulksten 11 LLU rektore profesore Irina Pilvere „Universitātes loma kultūrvēsturiskā mantojums saglabāšanā”
Pulksten 11.20 Kultūras mantojuma karoga pacelšana
Pulksten 11.25 Lauku inženieru fakultātes dekāne Daiga Zigmunde „Ainavu arhitektu studiju vide Valdekas pilī”
Pulksten 11.35 LLU profesore A.Ziemeļniece stāstījums/prezentācija „Valdekas pils cauri gadu simtiem”

Vairāk informācijas – www.mantojums.lv

Informācija sagatavota
Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā