16 °C, 5.7 m/s, 90.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSatiksmes dalībniekiem jābūt īpaši uzmanīgiem
Satiksmes dalībniekiem jābūt īpaši uzmanīgiem
28/08/2014

Uzsākoties jaunajam mācību gadam, pilsētā ir atgriezušies skolēni un studenti, pieaug transporta un gājēju intensitāte. Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde „Pilsētsaimniecība” aicina transportlīdzekļu vadītājus ņemt vērā situāciju, ka pilsētā turpinās būvdarbi Akadēmijas ielā, Zemgales prospektā, Pasta ielā, Stacijas ielā, Jāņa ielā, Palīdzības ielā, Sporta ielā, Sliežu ielā un Lietuvas šosejā.

Uzsākoties jaunajam mācību gadam, pilsētā ir atgriezušies skolēni un studenti, pieaug transporta un gājēju intensitāte. Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde „Pilsētsaimniecība” aicina transportlīdzekļu vadītājus ņemt vērā situāciju, ka pilsētā turpinās būvdarbi Akadēmijas ielā, Zemgales prospektā, Pasta ielā, Stacijas ielā, Jāņa ielā, Palīdzības ielā, Sporta ielā, Sliežu ielā un Lietuvas šosejā.

Autovadītājiem remontdarbu zonās, kur vienlaikus notiek satiksme un būvdarbi, jābūt īpaši uzmanīgiem, jo brauktuves ir blakus būvobjektam, kur strādā būvtehnika. Lūgums autovadītājiem, iebraucot zonās, kur notiek būvdarbi un ir mainīta satiksmes organizācija, īpaši pie krustojumiem, respektēt gājējus, ievērot ātrumu ierobežojošās ceļa zīmes un „rāvējslēdzēja” braukšanas principu. Aktuālā informācija par remontdarbu zonām atrodama JPPI „Pilsētsaimniecība” un Jelgava.lv mājas lapās.
 
Aicinām visus autovadītājus izvērtēt maršrutus, kā ērtāk nokļūt pie mācību iestādēm, bērnudārziem, darbavietām, veikaliem un citām nepieciešamām vietām, ņemot vērā satiksmes ierobežojumus un izmaiņas satiksmes organizācijā pilsētā. Tāpat lūdzam vecākus neatstāt transportlīdzekļus ielas malā, kur uzstādītas ceļa zīmes „Stāvēt aizliegts”, bet šos ielas posmus izmantot tikai, lai apstātos un izlaistu bērnu, kurš uz skolu dodas pats.

Atgādinām, ka gājējiem atļauts šķērsot brauktuvi krustojumos, pa ietvju iedomāto turpinājumu taisnā leņķī attiecībā pret brauktuves malu. Pirms iziešanas uz brauktuves jāpārliecinās par to, vai netuvojas transportlīdzekļi un brauktuves šķērsošana nav bīstama, bet transportlīdzekļu vadītājiem jādod ceļš gājējiem, kas šķērso to brauktuvi, kurā viņš nogriežas. Pirms brauktuves šķērsošanas gājējiem gan pie krustojumiem, gan izejot uz apzīmētas neregulētas gājēju pārejas, jāpārliecinās par to, vai netuvojas transportlīdzekļi un brauktuves šķērsošana nav bīstama.
 
Pie visām skolām, kurām nav uzstādīti stacionāri ātrumvaļņi un ceļa zīmes ar ātruma ierobežojumiem, papildus no 29. augusta tiks uzstādītas ceļa zīmes, kas noteiks maksimālā ātruma ierobežojumu līdz 40 km/h.

Īpaši uzmanīgiem jābūt pie:

Valsts ģimnāzijas, Mātera ielā 44, jo tuvu pie šīs skolas šobrīd ir novirzīta satiksme, kas apbrauc slēgto Pasta ielas posmu. Maģistrālā transporta plūsma no Pasta ielas virzās pa Zirgu ielu, pa Mātera ielu uz Rūpniecības ielu. Īpaša uzmanība jāpievērš Zirgu ielas un Mātera ielas krustojumam. Mātera – Zirgu ielu krustojumā mainīts galvenā ceļa virziens, tas noteikts: Zirgu iela virzienā no Pasta ielas – Mātera iela virzienā uz Rūpniecības ielas pusi. Uz Mātera ielas, virzienā no Ūdensvada ielas un uz Zirgu ielas virzienā no Pētera ielas uzstādītas ceļa zīmes Nr.207 „Neapstājoties tālāk braukt aizliegts” ar fluorescento apmali. Mātera ielas posmā gar skolu un Zirgu ielā no Pētera ielas līdz Mātera ielai noteiktais maksimālais braukšanas ātrums 30 km/h. Zirgu un Mātera ielas krustojumā no Zirgu ielas (virzienā no Pētera ielas) nav atļauts kreisais pagrieziens uz Mātera ielu. Tā veikšanai jāizmanto Mātera ielas un Ūdensvada ielas krustojums.

Jelgavas Tehnikuma, Zemgales prospektā 7, kur uz rekonstrukcijas laiku pārceltas mācības no Pulkveža Oskara Kalpaka ielas 37. Šī skola tieši pieguļ būvobjektam „Satiksmes termināla apkalpošanai nepieciešamās ielu infrastruktūras izbūve Jelgavā”, līdz ar to Palīdzības ielā no Zemgales prospekta līdz Sliežu ielai, Sliežu ielā no Palīdzības ielas līdz Sporta ielai un Sporta ielā no Zemgales prospekta līdz Sliežu ielai maksimālais braukšanas ātrums noteikts 30 km/h. Pie skolas centrālās ieejas Zemgales prospekta un Palīdzības ielas krustojumā uzstādītas neregulētas gājēju pārejas ceļa zīmes Nr.530/531 Palīdzības ielā un Zemgales prospektā, lai nodrošinātu gājējiem brauktuvju šķērsošanu.

Jelgavas 2.internātpamatskolas, Filozofu iela 50, kur Filozofu ielā pie skolas būs izbūvēts ātrumvalnis ar neregulētu gājēju pāreju un ietve Filozofu ielā no Mārtiņa ielas līdz Rūpniecības ielai. Ātrums Filozofu ielā gar skolu tiks ierobežots 30 km/h.
 
Saistītie raksti:
Pie skolām noteiks satiksmes ierobežojumus
 

Informācija sagatavota
JPPI „Pilsētsaimniecība”