7.2 °C, 1.9 m/s, 81.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiAtklās grāmatu par torņa noslēpumu
Atklās grāmatu par torņa noslēpumu
02/05/2022

Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī 5. maijā pulksten 16 notiks Signes Lūsiņas pirmās grāmatas “Senā torņa noslēpums” atklāšanas pasākums. Ikviens aicināts apmeklēt jelgavnieces, pieredzējušas gides un grāmatas “Senā torņa noslēpums” autores S.Lūsiņas grāmatas atklāšanas svētkus. 

Pasākuma pirmā daļa norisināsies torņa pagalmā, kur autore pastāstīs par grāmatas tapšanas ideju, iepazīstinās ar torņa leģendām un nostāstiem, būs iespēja satikt arī grāmatas ilustratori Elvisu Gabrāni.

 

Otrajā daļā būs iespēja apmeklēt 9. stāva skatu laukumu, kur varēs klausīties grāmatas fragmentu lasījumus, iegādāties grāmatu, saņemt rakstnieces autogrāfu, kā arī piedalīties dažādās, ar grāmatu saistītās, aktivitātēs.

 

Stāsta “Senā torņa noslēpums” galvenie varoņi ir trīs vienpadsmitgadnieki, kuri dzīvo Jelgavā. Pavisam nejauši viņi, rokot sliekas, atrod senu lādīti, un ar to arī sākas visi notikumi. Izrādās, ka Hugo, Silvestrs un Alberts ir atraduši to, ko meklējis pats Kurzemes hercogs, kurš jau simtiem gadu ir miris. Viens mīklains notikums pēc otra, tie mudina puikas ātrāk atrisināt šo noslēpumu, lai pārtrauktu mistisko notikumu sēriju. Iesaistot noslēpuma atklāšanā arī pieaugušos, mīkla tiek atminēta, vismaz viņiem tā šķiet.

 

S.Lūsiņa jau šobrīd strādā pie savas nākamās pasaku grāmatas “Jelgavas pasakas”, kura veltīta Jelgavas vēsturei, leģendām un nostāstiem.

 

 

Foto: Signes Lūsiņas publicētais attēls Facebook

 

Informācija sagatavota

Iestādē “Jelgavas reģionālais tūrisma centrs”