8.2 °C, 1.9 m/s, 84 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiKoncertzālē “Mītava” – plakātu izstāde “DemokrātiJĀ!”
Koncertzālē “Mītava” – plakātu izstāde “DemokrātiJĀ!”
02/05/2022

Brīvdabas koncertzālē “Mītava” līdz 9. maijam būs apskatāma jauniešu – Loesje radošo rakstīšanas plakātu darbnīcu dalībnieku no visas Latvijas – veidotie plakāti. Jauniešu vēstījumi ir kā stimuls pārdomām par demokrātiju, vērtībām un būtisko.

2022. gads ir Eiropas Jaunatnes gads, un tajā  uzmanība vērsta uz Eiropas jauniešu lomu labākas nākotnes veidošanā. Tas sevī iekļauj arī demokrātisku nākotni ar dažādām radošām izpausmes iespējām.

 

Pirms diviem gadiem tika uzsākta jauna pilsoniska iniciatīva “Demokrātijas nedēļa”, kas ik gadu notiek no 1. līdz 9. maijam. Simboliskais nosaukums “Demokrātijas nedēļa” tai tika piešķirts tādēļ, ka šī nedēļa sākas ar 1. maiju – Satversmes sapulces sasaukšanas dienu, tai seko 4. maijs, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena, un noslēdzas ar 9. maiju – Eiropas dienu.

 

Izstādes darbi tapuši biedrībai “Eiropas Kustība Latvijā” sadarbojoties ar fondu atvērtai sabiedrībai “DOTS”, īstenojot projektu “DemokrātiJĀ!”.

 

Līdz 9. maijam plakātu izstāde apskatāma no pulksten 10 līdz 20 bez maksas. Savukārt vasaras sezonā izstādi būs iespēja aplūkot koncertu un pasākumu apmeklētājiem.

 

 

Foto: Jelgava.lv

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē